(0312) 481 4 181

Cctv Sistemleri

"Güvenlik amaçlı kurulan (CCTV) Kapalı Devre Kamera Sistemleri genellikle gözlemlenmesi gereken mekanların giriş-çıkışlarını ve ortak kullanım alanlarının izlenmesini sağlar ve sirkülasyonun kontrol altında tutulması ve denetlenmesi için kullanılmaktadır. Aynı zamanda görüntülerin aylarca saklanmasını sağlar.

CCTV sistemleri, güvenlik amacının yanı sıra; personel performansı, satış, iş akışı ve iş kazalarının gözlemlemek ve tespit etmek amacıyla da kullanılmaktadır. Böylece iş yerinizin güvenliği ile yönetimini de desteklemiş olur. Günümüzde CCTV sistemleri dünyanın herhangi bir yerinden izlenebilecek ve kontrol edilebilecek şekilde tasarlanmışlardır.



Günümüzde kapalı devre kamera kontrol sistemleri (CCTV) artık gündelik hayatımızın bir parçası haline gelmektedir. Tüm dünyada güvenliğin önemi, sürekli artması bu dalında gelişmesine yön vermiştir. CCTV teknolojisindeki gelişmeler sonucunda video ile gözetim, günümüzde mevcut olan en değerli korunma, güvenlik ve yönetim aracı halini almıştır. Mağazalar hırsızları ve dürüst olmayan çalışanları izlemek, asılsız kaza iddialarına karşı delil toplamak ve birbirinden yüzlerce kilometre uzaklıkta olabilen mağazalarda sergilenen malları gözetim altında tutmak için CCTV sistemlerinden yararlanmaktadır.

İmalatçılar, hükümetler, hastaneler ve üniversiteler ziyaretçilerin ve çalışanların kimliğini tespit etmek, tehlikeli çalışma bölgelerini izlemek, hırsızlığa karşı korunmak ve bina ve park alanlarında güvenliği sağlamak için CCTV sistemleri kullanmaktadır. Teknolojinin mümkün kıldığı ölçüde CCTV sistemleri için yeni kullanım imkânları da doğmaktadır. Korunma ve güvenlik alanındaki faydaları dikkate değerdir.

Ancak, şunu da akılda tutmak gerekir ki CCTV sistemleri kendi başlarına bir koruma sağlamazlar. Sistemi kullanan kişiler, onun kapasitesi hakkında bilgi sahibi, kullanımında vasıflı olmalı ve kameraya yakalanan görüntü ve olaylara derhal tepki verebilmelidir. Tüm video sistemlerinde olduğu gibi teçhizat seçimi kullanıcının isteklerine göre belirlenmektedir. Güvenlik personeli ve karar verme yetkisine sahip olan diğer kişiler teçhizat satın almadan ve kurmadan önce amaçlarını ve CCTV sistemlerin tesisi edileceği ortamları analiz etmelidir. Ayrıca, neyi hedeflediklerini bilmelidirler: geniş alanları (otoparklar) mı, yakın görüntüleri mi (otomobil plakaları), hareketsiz görüntüler mi (garaj kapıları), hareketli görüntüler mi (hareket halindeki taşıt araçları), sürekli video kaydı mı yoksa sadece belirli zamanlarda ya da alarm durumunda mı kayıt gerektiği konusunda karar vermelidirler.



"IP Kamera’ lar son yıllarda teknolojiye paralel olarak gelişen izleme güvenlik sistemleridir. IP kamera lar Analog CCTV Sistemlerinden üstün özelliklere sahiptir. Analog kamera sistemlerinde yapamayacağımız birçok özelliği IP Kamera Sistemlerinde Rahatlıkla uygulayabiliriz. IP Kamera Sistemleri Analog kamera sistemlerine göre çok büyük kablolama kolaylığı sağlamaktadır.Analog kamera sistemlerinde her kamera için bir adet Koaksiyel kablo ve bir adet kamerayı beslemeye yarayan enerji kablosu çekilmek zorunludur. İp Kamera da ise kamera ya 1 adet cat5 veya cat6 kablosu çekilmesi yeterlidir. IP kamera lar hem görüntü alışverişini hemde enerji ihtiyacını aynı Cat5 kablo üzerinden sağlayabilmektedir.(PoE Özelliği ile) IP kamera ya tek kablo çekilmesi hem maliyetlerden hemde zamandan tasarruf etmemizi sağlamaktadır.Bu özelliğide ip kamera sistemlerinin tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biridir. IP kamera sistemlerinde kamera sistemi kurulacak bölgede hazır data kablolaması mevcut olması durumunda işler çok daha kolaylaşmaktadır. Bu durumda yapacak olduğumuz işlem kamera dan en yakın Network bağlantı naktasına bir adet cat5 veya cat6 data kablosunu çekmek ve network’ a kamerayı bağlamaktır. Takmış olduğunuz IP kamera’ nın network yazılımından kolaylıkla sisteme kamerayı tanıtabilirsin. IP kamera sistemleri ile görüntü içerik analizi ve akıllı gözetim sistemi yapılabilmektedir.Görüntü içerik analizi ve akıllı gözetim sistemleri sayesinde kameranın gördüğü bölgeye ait akıllı içerik analiz sistemleri yapılabilmektedir. Görüntü içerik analizi ve akıllı gözetim sistemleri ile bir bölgeye bırakılan bir cisim veya birbölgeden bir cismin alınması garip hareketler yapan cisimler,kişilerin sayılması ve buna benzer birçok akıllı içerik analizi yapılabilmektedir.Ayrıca Görüntü içerik analiz ve akıllı gözetim sistemleri 7 gün 24 saat kesintisiz çalışabilmektedir.Bu sistemler sistemi takip eden operatörler gibi yorulmazlar veya dikkatleri dağılmaz.

IP kamera lar da sistemin genişlemesi çok kolaydır.Analog kamera sistemlerinde olduğu gibi sonradan ilave edilecek kameralar için DVR veya diyer aksamlara gereksinimleri asla olmaz. IP güvenlik kamerası takılır ve sisteme tanıtılır ve kamera kolaylıkla kullanıma hazır hale gelebilir. Bütün bunlara bakıldığında bugün ücretleri Analog kameralardan fazla olsa bile gelecekte ip kameraların en çok tercih edilecek kameralar olacaklarını tahmin etmek çok kolaydır.

Eğer IP güvenlik kamerası kullanmayı düşünüyorsanız doğru yoldasınız diye söyleyebiliriz. Özellikle büyük yerlerde sayı arttığı için fiyatlarında ciddi düşmeler meydana gelecektir. Analog sistemde herbir kamera için koaksiyel kablo ve buna ilave olarak enerji kablosu çekilmesi gerekmektedir. Ip kamera sistemlerinde ise sadece Cat5 veya Cat6 ile kablolama sorunu giderilmektedir. Bir diğer konu ise analog kameralarda kamera çözünürlüğü en fazla 600-700TVL sevilerinde olabilirken ip kamera sistemlerinde kamera çözünürlüğü megapixel seviyelerde olabilmektedir. 1,3 megapixel,2,5,8 vb. megapixel sevilerde anaog kameranın 10 katı daha kaliteli görüntüler elde edilebilmektedir. Günümüzde megapixel ip kameralar kullanım açısından revaçtadır."